Aplicabilitate Medicală

Stomatologie

 

Ankaferd BloodStopper® formează rapid o rețea complex încapsulată de proteine atunci când este aplicat pe zonele hemoragice ca urmare a deteriorării integrităţii ţesutului în timpul procedurilor traumatice, spontane sau chirurgicale. Această rețea realizează hemostaza prin agregarea fiziologică a eritrocitelor. Simultan, declanșează procesul de regenerare a țesutului formând o ”capsulă fiziologică” pentru a stopa hemoragia și pentru a se asigura că rănile se recuperează într-un mediu aerob în timpul procesului de coagulare relaţionat cu factorul tisular. Faptul că fluxul biologic al cascadei coagulării nu este întrerupt, iar oxigenarea țesutului se menţine după tratamentul cu ABS, rezultă în mod clar că ABS oferă toate condițiile fiziologice pentru regenerarea rapidă și calitativă a țesutului.

Astfel, Ankaferd  BloodStopper® elimină factorii nocivi care cresc riscul  de formare a punctului de infecţie focală, cum ar fi alveolita, tulburările ischemice, hipo-­oxigenare  și recuperarea înceată a rănilor.

Mecanismul eficient al ABS se bazează pe principiul de accelerare a procesului de dezvoltare a reacției tisulare fiziologice după hemoragie, prin aplicarea produsului. Ankaferd® poate fi utilizat cu succes atât la indivizii cu parametrii normali de coagulare cât și la pacienții cu deficit de hemostază primară și/sau secundară, inclusiv la pacienții cu coagulare intravasculară diseminată. 

 

Indicații

  • Operații de extracție dentară complicate sau normale
  • Hemoragie ca urmare a amputării pulpei coronare efectuate pe dinţi de lapte 
  • Sângerări ale gingiilor în urma procedurilor de scalare și chiuretaj
  • Ca urmare a operațiunilor de clapetă gingivală 
  • Hemoragie în timpul și după procedurile de implant 
  • Utilizat cu încredere în cazul bolilor dentare cu probleme medicale sistemice 

Medicina Orala

Cazuistică 

Un eșantion de 11 pacienți cu dieteze hemoragice, au fost monitorizați înainte, în timpul și după intervențiile de extracție dentară. Nivelele biochimice și hematologice au fost evaluate de un hematolog care a permis procedurile de extracție. Rapoartele ulterioare au demonstrat succesul pe care medicii l-­au avut cu ABS în managementul coagulării  sângelui la pacienții cu, tulburări ale hemostazei.

Aceste cercetări au sugerat că ABS are aplicabilitate foarte bună, în special în stomatologie. Vezi publicația 63.

 

Pacient, 68 ani, de sex masculin, cu puternice dureri dentare și cu umflătură în zona obrazului drept.

Am consultat stomatologul având puternice dureri de dinți si obrazul umflat. Acesta a stabilit că am paradontoză, care după spusele sale a atins un grad înalt de inflamatie, încât o extracție ar părea a fi de neevitat. Auzisem de efectul antiinfectios al produsului Ankaferd, așa că l-am încercat. Am tamponat de câteva ori pe zi porțiunea cu probleme. Durerile au dispărut după aproximativ două ore, iar dimineața dispăruse și umflătura. După o săptămână a urmat controlul stomatologic. Medicul a constatat o scădere considerabilă a inflamației, extracția dovedindu-se astfel a fi inutilă și a tratat așadar în continuare zona afectata în mod obișnuit. Am mai aplicat Ankaferd pe acea zonă de aproximativ 4-5 ori. De doi ani nu am mai întâmpinat neplăceri, iar controalele stomatologice au fost obișnuite.

Claudiu Coman

 

Important

Tamponul îmbibat în substanța Ankaferd® este doar un transportator. Pentru a se obține efectele dorite, este important ca substanța să intre în contact cu sângele sau cu țesutul afectat.