Aplicabilitate Medicală

Medicină veterinară

 

La mamifere  hemostaza se produce se produce in 3 timpi. Vasoconstricția se realizează rapid și se poate ajunge până la obturarea vasului lezat. A doua etapă o constituie agregarea trombocitelor care împiedică ieșirea sângelui. Cea mai complexă etapă a hemostazei este cea a coagulării, care are rolul de astupa spărtura și de a asigura regenerarea țesutului. Ankaferd Bloodstopper® a fost testat cu succes pe zeci de animale din categoria mamiferelor. Întrucât și animalele pot suferi tulburări ale hemostazei, mușcături, înțepături, iritații sau alte afecțiuni, Ankaferd® poate fi  soluția salvatoare.

Video venă secționată

 

Cazuistică

Câine de vânătoare, rasa Galgo espanol.
Artroză severă cu infencție ale articulației picioarelor din spate.

OP: arthrodeză, 2x, cu respingerea plăcii de oțel.
Vindecare secundară deși se schimbau zilnic bandajele, se făceau spălări ale rănii și tratament cu antibiotice pe aproape toată suprafața rănii (cca. 8 cm). Au fost încercate diverse produse pentru vindecare însă fără nici un rezultat. Rana s-a agravat iar în decursul unei luni, șuruburile au putut fi vizibile. După numai 2-3 zile de la utilizarea lui Ankaferd Bloodstopper marginea rănii s-a uscat, a putut fi observată o evidentă micșorare a rănii, ca ulterior, rana să fie complet vindecată. După tamponarea zilnică timp de 4 săptămâni cu produsul ABS marginea rănii a rămas uscată.  Diametrul crustei rănii măsoară acum numai 2 mm.

Dr. Ursula Kretzer - Luig

 

Important

Tamponul îmbibat în substanța Ankaferd® este doar un transportator. Pentru a se obține efectele dorite, este important ca substanța să intre în contact cu sângele sau cu țesutul afectat.